OM MATS

Under tandlægestudiet opdagede jeg, hvor enestående arbejdet med biologi, håndværk og tænder er. Jeg er en nørd, der går passioneret ind i opgaver og får det mest optimale ud af hver enkelt situation.

En af de situationer der står klarest for mig på tandlægestudiet var første gang jeg lagde en analgesi på en pulpitis ramt patient. Wow, sikke en forskel man kunne gøre! Sådan en mærkbar  forskel drømmer jeg om at gøre for patienter hver dag.

At arbejde med mennesker giver mig energi, da udfordringerne altid er forskellige og resultaterne kan betyde en verden til forskel i menneskers liv.

Som færdig tandlæge landede jeg på en klinik med et stort patientflow af studerende, som havde behov for operative visdomstandsfjernelser. Dette gav mig uforholdsmæssig meget knivtid og vækkede min interesse for det kirurgiske. Jeg sandede hurtigt, at implantologien var det område, som jeg fandt mest interessant, men også at meruddannelse var essentielt. Dette bragte mig til Royal College of Surgeons i London, som har verdens måske nok mest velrenommerede implantologiske uddannelse. Gennem 2 års hårdt arbejde med masser af international inspiration færdiggjorde jeg undervisningen i december 2015 og tog eksamen i sommeren 2016.

Efter at mine papirer nu så flotte ud havde jeg brug for mere konkret praktisk kunnen og jeg opsøgte mobilkirurg Jens Lætgaard, som jeg havde talt med i forbindelse med optaget med Royal College. Det endte ud i en dissideret mesterlære, hvor jeg kom hos Jens en gang om ugen igennem et år. Udover at være et lægefag, så er tandlægegerningen i høj grad et håndværk, som kræver mesterlære og det fik jeg hos de generøst givende tandsmede i Himmelev tandlægehus.

Jeg købte mig afslutningsvis ind i Jens’ arkiver og kopierede hans gennemprøvede setup for mobilkirurgi. I slutningen af 2016 rullede jeg for første gang selv ud af garagen som mobilkirurg.

Jeg synes det er fantastisk at love at lave kirurgi for tandlæger! Jeg nyder sparringen og jeg brænder for at gøre en forskel for vores patienter. Jeg har valgt at specialisere mig i få ting inden for odontologien, hvilket gør mig i stand til at få meget behandlingstid på netop de få områder. Det betyder, at jeg kan holde mig 100% skarp på lige netop disse og holde mig ajour med, hvad der sker forskningsmæssigt på områderne internationalt.

Det føles godt, at når jeg anbefaler en patient at få fjernet en visdomstand eller en rodspids, så er det fordi at det ultimativt er den bedste løsning. Det er sådan jeg selv vil behandles – af en specialist.

Og så er jeg vild med øjeblikket, der opstår efter en ny patient er kommet i stolen, man har hørt deres sygehistorie og talt om ønsker og behov, man har kigget dem i munden, rullet igennem en 3D scanning og så pludseligt er den der, løsningen. Ikke bare for den tand eller den mund, men for det menneske. Det giver mig enorm arbejdsgejst at finde løsningen, som vil gøre mennesket i stolen gladest, mest stolt af sit smil og bedst fungerende på lang sigt.

CV

2011    Uddannet fra Århus Tandlægeskole

2011-   Kirurgisk og Protetisk implantatarbejde

2012    JUS practicandii

2014-16  Diploma in Implant Dentistry, Royal College of Surgeons London

2016    52 ugers kirurgisk mesterlære hos Jens Lætgaard

2016    Startet mobilkirurg.dk

Arbejder til daglig med Straumann, Anyridge og Astra samt gængse implantatsystemer