Amotio og retrograd

Alle sværhedsgraders af visdomstandfjernelser og retrograd behandling tilbydes inklusive beskrivelse af eventuelle 3D røntgen.  Desuden foretages dekoroneringer og amotio af andre svære tænder og cyster.

Jeg har 4 faste indikation for fjernelse af visdomstænder:

  1. Irreversibel patologi på nabotand
  2. Gentagne tilfælde af pericoronitis
  3. Stor destruktion af visdomstand
  4. Ekstrem risiko for patologi ved visdomstand på sigt

Jeg vurderer alle behandlinger inklusive visdomstandfjernelse med den gamle regel: Hvad hvis det var min tand, min mors eller mit barns?

Retrograd rodbehandling med ultralydspræparation foretages på alle tænder efter udførlig diagnostik og vurdering af alternative behandlingsløsninger inklusive revision. Evt. genbehandling eller fjernelse foretages u/b inden for 1 år.

Efterhånden som endodontien bevæger sig fremad indskrænkes indikationen for retrograd kirurgi, men der er bestemt stadig tilfælde, hvor en bikanal eller en stift gør revision umulig, i dette tilfælde anbefaler jeg retrograde behandling, som kan gøres delikat med ultralydspræparation.